Föreningsidé

Rolfstorps GIF vill skapa förutsättningar för alla som bor i Rolfstorp med omnejd möjlighet att aktivera sig. Förutsättningen för föreningens verksamhet är ideellt arbete och präglas av glädje, god gemenskap och trivsel.

”Idrotten vill”, svensk idrotts verksamhetsidé, är grunden för föreningens sätt att arbeta.

Föreningen erbjuder:

· ungdomsfotboll, flickor och pojkar

· fotbollsspel i seriesammanhang, damer och herrar

· motionsgymnastik för alla åldrar

· barn- och ungdomsgymnastik

· tävlingsgymnastik

Vi är en del av bygden och bidrar till dess utveckling genom att erbjuda andra arrangemang t ex poängpromenader.

Medlemmar och andra föreningar i bygden har möjlighet att hyra klubblokal och fotbollsplan på Gunnevi.

Etik

Alla skall känna sig välkomna till Rolfstorps GIF. Här är vi lika mycket värda och allas synpunkter och åsikter respekteras. Vi arbetar aktivt mot alla former av negativt beteende.

Rolfstorps GIF tar avstånd från användandet av alkohol, narkotikapreparat och dopningsmedel i samband med all aktiv utövning av idrott.

Verksamhet

Alla ska känna sig trygga att delta i föreningens verksamhet efter sina egna förutsättningar. Deltagarna ska uppleva att vi värnar om varandra och ser varandra som en tillgång i gruppen. Vi kombinerar lek och glädje, allvar och tävling . Våra aktiviteter präglas av ärlighet och ”fair play”.

Vi prövar gärna nya idéer och är öppna för nya utvecklingsmöjligheter.

Arbetsformer/Arbetssätt

Målsättningen är att ha en organisation där företrädare för Rolfstorps GIF är lätta att nå. Föreningens hemsida och GIF-nytt är t ex två av verktygen för detta. För att föreningen ska ha en framtid är det viktigt att sektionerna arbetar självständigt efter de ramar som årsmötet beslutar.

Vid behov samarbetar vi gärna med närliggande idrottsföreningar och andra ideella föreningar i bygden.

Ledare

För att ledare/funktionärer ska känna sig säkra i sin roll, ska alla erbjudas möjlighet att utbilda sig inom respektive verksamhet. Detta är viktigt för att medlemmar ska känna att våra ledare är seriösa och pålitliga.

Vi strävar efter att vara minst två ledare i varje grupp. Alla ledare som arbetar med ungdomar yngre än 18 år skall visa upp ett ”Utdrag ur belastningsregistret” .

I varje sektion ska det finnas en utbildningsansvarig som ansvarar för att ledarna får den utbildning som krävs.

Uppdaterad: 12 MAR 2018 18:25 Skribent: Frida Edvardsson

Postadress: